200 llibres recomanats per encertar per Sant Jordi 2021

200 llibres recomanats per encertar per Sant Jordi 2021

La pandemia fara que sigui, sens dubte, una diada diferent, pero els llibres nunca falten mai a la cita. Vet aca una seleccio de propostes dividides per categories

Aquest nou Sant Jordi 2021 encara nunca sera com ens agrada memorizar la diada, amb gent en carrers plens davant centenars de parades de llibres i roses https://datingranking.net/es/smooch-review/. Pero sera. Encara que sigui en espais perimetrats o en estands davant de cada llibreria, amb les preceptives mesures de seguretat a causa de la pandemia, els llibres segueixen alla. Ho han demostrat dia a dia durant els ultims tretze mesos i els lectors han comencat a veure que potser no fa carencia esperar el 23 d’abril per comprar-los. Aquesta guia sobre 200 novetats ofereix llibres recomanats per regalar i autoregalar-se, sigui o no Sant Jordi.

Literatura catalana, per Anna Abella

Literatura catalanaEls angles morts

Borja Bagunya. Periscopi. 19,90 €

Despres dels celebrats relats de ‘Plantes d’interior’ i ‘Defensa propia’, Bagunya destil·la genialitat en la seva primera novel·la, a mes d’una prosa sulfurica contra el sistema academic universitari. Els protagonistes un professor de Literatura que es la pura imatge del perdedor, i la seva parella, una intel·ligent i honesta ginecologa.

Napalm al cor

Pol Guasch. Emblema. 18,90 €

Amb nomes 24 anys i un parell de poemaris publicats, Guasch es convertia en l’autor mes jove a guanyar el Llibres Anagrama, premi sagac en el llancament de talents. ‘Napalm al cor’ es una distopia asfixiant i alhora poetica sobre la repressio del lograr en una franja militaritzada on 2 nois pateixen la intolerancia envers el seu desig i la seva llengua, la precarietat i el desarrelament.

Tandem

Maria Barbal. Destino. 18,90 €Flamant Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2021, l’autora sobre ‘Pedra sobre tartera’ ja comencava l’any amb bon peu, guanyant un altre guardo, el Pla, gracies a aquesta novel·la, en que reflexiona en l’amor i la felicitat en la maduresa a traves d’un viudo i d’una dona acabats sobre retirar que coincideixen en la classe sobre ioga.

Consumits pel foc / Consumidos por el fuego

Jaume Cabre. Proa / Destino. 19 €

Una decada despres sobre l’exit de ‘Jo confesso’ l’autor sobre ‘Les veus del Pamano’ torna amb aquesta novel·la curta, una mena sobre fabula nunca buscada en que un professor de literatura, de nom Ismael, comparteix protagonisme amb un petit senglar. Falenes atretes per la llum, el retrobament amb una veina de la infancia, la intriga negra i dosis de drama i d’humor, en un relat que nunca deixa de sorprendre.

Consulteu la seleccio total sobre llibres sobre literatura catalana.

Literatura castellana, per Elena Hevia

Literatura castellana‘Tomas Nevinson’

Javier Marias. Alfaguara. 22,90 €

Aquest gran autor amb voluntat de ser-ho tanca amb aquesta novel·la un diptic que funciona tambe com el reves de la trama de ‘Berta Isla’, la seva novel·la previo. Si aquella se centrava en l’heroina del titol, ara li toca el torn al seu marit, que, havent tornat d’aquella peripecia, s’enfronta al dilema moral de si es licit matar en una circumstancia concreta.

‘Los ojos cerrados’

Edurne Portela. Galaxia Gutenberg. 17 €

En caso de que hi ha la preocupacio que recorre els llibres d’Edurne Portela es la de l’analisi de la violencia que la novia ha concretat en les accions d’ETA o en la cual perdura enquistada en la parella. Ara li toca a la novel·la que recull el trauma de la lucha Civil reflectit en un avi que viu en un poble perdut i una dona jove que torna alla.

?Quan es el dia de Sant Jordi 2021? Data i com se celebrara

‘Al final invariablemente ganan los monstruos’

Juarma. Blackie B ks. 21 €

El segell Blackie B ks ens revel·la aquest autor andalus que ha ordit a la seva primera novel·la un impactant relat d’autodestruccio generacional no gaire allunyat del que cosa va suposar ‘Trainspotting’ al seu moment. Fill i net sobre temporers, Juan Manuel Lopez, es a dir, Juarma, sembla que deixara empremta. I an acerca de arriba amb doblet sobre la seva faceta fanzinera a ‘Abrazame Incluso que la vida deje sobre dar puto asco’ (Autsaider Comics, 12 €) reuneix una antologia de vinyetes satiriques plenes d’ironia i humor.

‘Independencia’

Javier Cercas Tusquets. 21,90 €

Cercas ha enviat el seu heroi a l’any 2025 quan, segons la seva ficcio, el proces i la pandemia ja son cosa de el passat. La trama sobre fort calat politic, aquesta vegada situada a Barcelona, amb la nova alcaldessa (res a veure amb Colau) com a victima, li serveix a l’autor per consolidar el seu projecte policiac.

Consulteu la seleccio total sobre llibres de literatura castellana.

Literatura estrangera, per E. E.

Literatura estrangera,‘Hamnet’

Maggie O’Farrell. L’Altra Editorial / Asteroide. 23,95 €

La irlandesa Maggie O’Farrell es val sobre la figura sobre Shakespeare per demostrar la historia sobre el Bardo. Hamnet va ser l’unic fill home de l’autor que va fallecer als 11 anys. Temps despres, aquest escriuria la tragedia referente a el fantasma d’un pare i el seu fill amb un nom molt semblant ‘Hamlet’.

Marilynne Robinson. 1984 / Galaxia Gutenberg. 19,90 €

La multipremiada Robinson es una de les autores de capcalera del president Obama i la sobre les veus mes respectades sobre l’actual literatura nord-americana. Aca recupera un personatge secundari sobre la seva novel·la ‘En casa’, un home blanc, alcoholic i autodestructiu que en els anys posteriors a la Segona enfrentamiento Mundial, s’enamora d’una afroamericana.

‘Llum sobre febrer’ / ‘Luz de febrero’

Elizabeth Strout. 1984 / Duomo. 18 €

About author

Leave a Comment